duminică, 7 iunie 2009

Evul Mediu american în Era Internetului global

Cum arată o confruntare între Dreapta ultra-conservatoare şi Stânga liberal-progresistă, azi, în SUA, pe tema tablei de valori ce ar trebui să-i ghideze pe americani?

Păi, am putea începe cu declaraţia de ieri a liderului Republican Newt Gingrich (fostul speaker al Camerei Reprezentanţilor în anii '90), conform cu care, "trăim într-o epocă în care suntem înconjuraţi de păgânism!" Pe Huffington Post, ştirea e însoţită de fotografia lui Gingrich, alături de un afiş cu Harry Potter, figură exponenţială a post-modernismului devorator de Dumnezeu şi promotor al magiei negre.

O imagine emblematică pentru competiţia valorilor spirituale în America, desfăşurată cu teze redescoperite ale Evului Mediu şi instrumentalizată cu ajutorul noilor tehnologii. Mergeţi pe site-ul http://www.god.tv/ (chiar există aşa ceva) şi faceţi click pe clipul "A Word From Heaven". Se poate, desigur, şi mai sportiv, dacă accesaţi site-ul de fitness creştin http://fitforjesus.com/, care se prezintă drept "The Christian social community that knows Jesus Christ is the ultimate motivation for getting healthy, losing weight, and staying fit!" Cam aşa arată efortul de re-creştinare a americanilor necredincioşi ai căror copii invadează fast-food-urile, devin obezi şi se închină la Harry Potter şi la Cronicile din Narnia...O veritabilă cruciadă care transformă credinţa într-un meci de box, ideologizând-o, şi pentru care sentimentul intim şi personal al legăturii cu Dumnezeu trebuie pus cu forţa într-un spaţiu public politizat la maximum şi alimentat de ipocriţi. Pentru că la întâlnirea super-creştinilor de ieri, a vorbit, alături de Newt Gingrich (cu două divorţuri în palmares), şi Oliver North (ofiţerul de pe vremea lui Reagan, finanţator al contras-ilor ucigaşi din Nicaragua, cu bani obţinuţi din vânzarea ilegală de arme către Iranul "păgân" al lui Khomeini). Asta, dacă e să aplicăm tabla "lor" de valori.

Mick Huckabee, în schimb, a fost oripilat de afirmaţia făcută de Obama la Cairo, cum că naţiunea americană nu trebuie să le domine pe celelalte. Decretarea, de către şeful statului, a sfârşitului "excepţionalismului american" e o erezie şi, în curând, propaganda Dreptei îşi va aminti că pe Obama îl cheamă, întămplător, "Hussein". Detalii la http://hamptonroads.com/2009/06/huckabee-gingrich-urge-political-engagement-va-beach

Peste drum, la Stânga, extremismul nu stă mai rău. Părinţi atei nu-şi vor copiii expuşi simbolisticii religioase în şcolile de stat. Prilej pentru liberalii “păgâni” ai Curţii Supreme să pronunţe decizii ca in cauza Newdow v. US Congress.
http://en.wikipedia.org/wiki/Elk_Grove_Unified_School_District_v._Newdow

Între timp, şomajul a atins în SUA 10%...

Un comentariu:

  1. Cand aici aproape de tot, de doi pasi de Bruxelles, sunt niste alegeri care trimis imbecili la Parlamentul European, nici nu mai are rost sa comentezi ceva legat de alta lume... Obama etc etc. E trist, dar real.

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare