joi, 25 iunie 2009

Într-adevăr, Larijani!

Cu riscul să mă dau mare, dar postarea mea de ieri privind omul-surpriză-plăcută la Teheran, multivalentul computerist, filozof, matematician şi, în ultima vreme, un subtil Gică-Contra faţă de Ahmadinejad - l-am numit pe preşedintele parlamentului iranian, Ali Larijani (foto) - a fost confirmată de istoricul american John Ghazvinian, pe Huffington Post:

"So where should we be looking for an early indication of which way things might go in Iran's election crisis? Two words: Watch Larijani. [...] Watch his every move, his every word."

Citind articolul lui Ghazvinian (http://www.huffingtonpost.com/john-ghazvinian/iran-is-larijani-the-new_b_220378.html), Larijani îţi poate lăsa impresia că e un fel de Gorbaciov iranian din perioada de final a lui Brejnev. Adică, un tip evident "spălat", dar care, pentru a nu şoca establishment-ul şi pentru a supravieţui politic, o mai dă şi pe ideologisme abrazive. Pe scurt, un politician de Liga Campionilor care a nimerit într-o echipă de nivelul lui Unirea Urziceni. Asta e. Nu-ţi poţi alege ţara şi regimul politic în care te naşti.
Slalomul pe care-l practică de aproape două săptămâni, cu alternanţe "băiat bun - băiat rău", nu e neapărat convingător, dar a atras deja atenţia asupra lui în exterior. Să nu uităm că Larijani a negociat dosarul nuclear cu statele occidentale care dispun, astfel, de o bază informativă aptă să ajute la analiza personajului şi la evoluţiile sale în politica persană.
Despre Larijani, în Wikipedia, la http://en.wikipedia.org/wiki/Ali_Larijani
Imaginea a fost preluată de la http://www.payvand.com/news/07/feb/Larijani.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare