luni, 1 iunie 2009

Mizeria generalilor şi generalii mizeriei: General Motors şi General Pacepa

Mi se pare că în legenda Cidului se spune că după ce a acesta a murit, ai lui l-au proptit între crenelurile fortăreţei, ca să-i sperie pe maurii atacatori. Şi cum maurii erau mai fraieri şi fără studii, văzându-l pe Cid sprijinit, sus, de ziduri, se îngrozeau şi o luau la goană.

În zilele noastre, un băiat despre care cred că a avut timp să moară de cel puţin câteva ori după 1989 - generalul-locotenent (am remarcat că i se precizează neapărat gradul, ori de câte ori apare în presă cu amintiri din congelator) Ion Mihai Pacepa - e proptit pe crenelurile online ale lui Wall Street Journal, cu scopul de a-i speria pe etatiştii lui Obama care vor să naţionalizeze industria de automobile din SUA şi să-l pună pe americanul de rând să circule cu vehicule gen Dacia, Oltcit şi Trabant.

Vă puteţi imagina ce anvergură au unele grupuri de interese în America, îngrozite de politica economică a administraţiei Obama, şi ce miză uriaşă e în joc, dacă în "Scânteia capitalistă" au putut să folosească numele şi back-ground-lui Pacepa, pentru a crea un curent de opinie care să le fie favorabil???

Şi, ca un reflex al întrebării de mai sus, vă puteţi imagina ce nivel au cititorii lui Wall Street Journal, care pun botul la aşa ceva???

Articolul semnat de un uzurpator al numelui lui Pacepa se găseşte la http://online.wsj.com/article/SB124381203054570397.html

2 comentarii:

  1. Eu cred ca e vorba de General Failure. Politica falimentara dusa de atatia amar de ani, axata pe consum, si pe industria de razboi nu avea cum sa dea roade. Faptul ca acum americanii mai incearca sa repare chifteaua stricata pe care tot au framantat-o de atitia ani, nu ii vor linisti pe obezii suparati ca li se taie cablul. Nu cred ca hamburgerii si circul cu care isi hranesc Liderii poporul va mai avea multa vreme succes. Traiasca Generalul Failure eroul capitalismului!

    RăspundețiȘtergere
  2. "General Failure" - suna mai bine decat titlul meu.

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare