luni, 22 iunie 2009

"Elevu' Pacepa! Unde e înmormântat Marx?"

Mormântul lui Marx (imagine preluată de la http://www.responsibletravel.com/community/images/member/f_57372525_9291.jpg) se află la L-O-N-D-R-A. Scrie şi la http://en.wikipedia.org/wiki/Highgate_cemetery

Lucia Hossu-Longin a scos o carte în care pretinde că i-a luat un interviu (filmat!) lui Ion Mihai Pacepa, în condiţii de maximă securitate (normal, e totuşi vorba despre un securist). În carte, interlocutorul ei povesteşte incidentul din anii '50, în RFG, când doi colegi securişti au fost capturaţi de contraspionajul german pentru încercarea de a racola un cetăţean american. Întâlnirea cu acesta din urmă ar fi trebuit să aibă loc în cimitirul din oraşul Trier, cimitir unde - zice pretinsul Pacepa - s-ar afla mormântul lui Marx. Ca să-şi ducă la capăt ieftinele ironii anti-comuniste, "Pacepa" face mişto de cei doi colegi ai lui, exponenţi ai spionajului marxisto-comunist, spunând ca numai în locul acela i-a putut duce capul să organizeze întâlnirea.

Trier are într-adevăr legătură cu Marx, dar este oraşul în care acesta s-a născut. Locul unde a murit şi e înmormântat se găseşte la Londra, cimitirul Highgate.
Acum, referitor la interviul visat de Lucia Hossu-Longin (care, fără să mai intrăm în detalii, conţine multe alte prostii), există următoarele posibilităţi:
1) Pacepa i-a acordat într-adevăr interviul, dar s-a ramolit şi a uitat unde e îngropat Marx. Pentru că la cariera pe care a avut-o, stagiul petrecut în RFG, călătoriile efectuate în Anglia (inclusiv, celebra vizită a lui Ceauşescu din 1978), şi presupunerea că a mai citit ceva la viaţa lui, este imposibilă o asemenea confuzie.
2) Interviul e o creaţie de laborator dintr-un serviciu secret (român sau străin), care are interesul să menţină activ "mitul Pacepa". Dacă este aşa, autorul e un incult care n-a pus mâna pe carte, deşi putea s-o facă. Astfel încât, printr-un act de auto-dezinformare, îşi pune în pericol propria operă dezinformativă.
3) Interviul e o creaţie a Luciei Hossu-Longin (pentru motive pe care cred că le vom afla în curând), caz în care, în ceea ce priveşte incultura, facem o trimitere la punctul 2.
Data viitoare, dacă vă pretindeţi profesionişti, puneţi mâna pe carte înainte să vă compromiteţi şefii de la care primiţi ordine de serviciu - indiferent ce şefi, indiferent ce ordine!

2 comentarii:

  1. Pai, oameni buni, hai sa fim seriosi... Marx nu a murit. E printre noi, la fiecare colt de strada, la fiecare ordonanta adoptata, la fiecare talk-show. E multiplicat in mii de clone care bantuie de zeci si zeci de ani. Acu, cei drept, sunt mai multi Pacepi printre noi decat Marxi. Astia au ramas din 89, chiar daca nu au 414 milioane salariu ca nu stiu ce fufa care are "spor de casti". Si Pacepii astia aveau spor de casti, chiar si de radiatii, ca doar lucrau in camp electromagnetic. Nu prea as vrea sa-i iau gatul lui Lucia-Hossu, as incepe cu Marxii astia...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pariem ca Marx n-a scris despre sporul de casti in Capitalul?

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare