vineri, 17 iulie 2009

Bush şi Cheney sunt nişte securişti. Punct.John L. Helgerson este actualul Inspector General al CIA (n-am o poză cu el). În schimbul salariului său lunar, are obligaţia să-şi toarne colegii şi chiar şi pe Directorul CIA, de îndată ce a constatat că au săvârşit ilegalităţi.
Împreună cu încă alţi patru inspectori generali din Departamentul de Stat, Departamentul Apărării, Departamentul Justiţiei, Agenţia Naţională de Securitate şi biroul Directorului Informaţiilor Naţionale (ăsta e şeful comunităţii americane de informaţii), Helgerson a emis un document intitulat Federal Report on the President's Surveillance Program sau, mai limpede, "George W. Bush şi Dick Cheney sunt nişte securişti."
Ce mi se pare relevant în cuprinsul Raportului nu este faptul că Bush şi Cheney ar putea fi infractori (apropo, Nixon, la vremea lui, a plătit politic şi juridic pentru mult mai puţin, Gerald Ford angajându-se să-i amnistieze faptele comise), şi că CIA este, pur şi simplu, KGB-ul emisferei de Vest. Alarmante şi revoltătoare în Raport sunt datele ce atestă "conspiraţia juriştilor" iniţiată de savantul John Yoo (foto) care ar fi fost în stare să avizeze juridic şi asasinarea lui maică-sa, dacă i-ar fi cerut-o Bush.
O spun din nou: oricât de puternică ar fi fost gena infracţională în Bush, Cheney şi restul găştii, toate încălcările Constituţiei şi ale legii nu s-ar fi produs dacă n-ar fi beneficiat de avizarea, argumentarea şi încurajarea venită din pixurile murdare ale lui Yoo, Gonzales şi Bybee, jurişti care încă sunt în libertate. Ca să ne referim tot la "Watergate" - John Dean, consilierul juridic al lui Nixon de la Casa Albă, a făcut puşcărie pentru mult mai puţin.

2 comentarii:

  1. Nici eu nu as fi putut spune mai bine acest lucru. Problema e alta... Foarte bine, unul toarna. Asa e si la noi si la rusi si la nord-coreeni si la Tokio. Da cine pe cine pedepseste?

    RăspundețiȘtergere
  2. Simplu. Nimeni nu pedepseste pe nimeni. Altfel, s-ar alege prafu' de tot. Pariez ca de Bush si Cheney nu se atinge nimeni. Probabil niste parliti din esalonul 3-4 sa plateasca.

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare