sâmbătă, 15 august 2009

Continuare în Germania la povestea cu închisorile CIA

Evident, toată lumea (mai mult sau mai puţin) bună de pe planetă n-are de lucru în perioada de vară şi toarnă gaz pe foc, din diverse motive şi cu tot felul de interese, în legătură cu articolul din New York Times, ce a amintit lumii că există România.

Germania se află într-un an electoral bogat şi complex, aşa încât partidele de opoziţie - Liberali-Democraţii (a nu se confunda cu pedeleu' nostru, fiindcă FDP face parte din ALDE) şi Stânga -, după ce au făcut uz din plin de abonamentele lor la NYT, au cerut în Bundestag ca guvernul federal să facă bine şi să verse tot ce ştie la comisia parlamentară pentru controlul BND (serviciul federal de spionaj). Supărarea Opoziţiei de la Berlin vine din faptul că Foggo a coordonat edificarea celor trei închisori din birourile sucursalei logistice a CIA-ului, cu sediul la Frankfurt pe Main.

Formularea folosită de deputatul Stângii, Norman Paech (foto), în interpelarea sa a fost: "Guvernul federal trebuie să spună dacă era la curent cu desfăşurarea acestor operaţiuni ilegale pe teritoriul Germaniei." În alţi termeni, Opoziţia (cel puţin Stânga) deja s-a pronunţat cu privire la ilegalitatea proiectelor de construire a celor trei închisori.

Trebuie precizat că Norman Paech e unul dintre "mâncătorii" constanţi de torţionari CIA, tema fiindu-i extrem de apropiată, inclusiv din interese electorale. Paech este purtător de cuvânt pentru politică externă al grupului parlamentar al Stângii din Bundestag, membru în comisia pentru controlul BND, şi orice altceva decât un prieten al NATO şi al americanilor.

Comunicatul privind interpelarea înaintată de Paech este la http://www.bankkaufmann.com/a-219122-Norman-Paech-Der-Krieg-gegen-den-Terror-oeffnet-immer-neue-Abgruende-von-Rechtswidrigkeit.html

Ştirea a fost emisă de AP şi am preluat-o de la prietenul Gabriel Săvulescu, pe Facebook, la http://www.facebook.com/search/?q=olesea+rosu&init=quick#/note.php?note_id=118064508825&ref=nf

Nevorbitorii de limbă germană care vin în vizită pe LongiAti sunt rugaţi să dovedească înţelegere faţă de faptul că, la sursele de mai sus, nu am un transcript în engleză pentru ei.

Fotografia este preluată de la http://www.steinbergrecherche.com/20070530_norman_paech.JPG

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare