vineri, 14 august 2009

Continuare la povestea "CIA şi-a tras închisoare în Bucureşti"

Kyle Foggo, eroul articolului de acum 2 zile din New York Times, presupus artizan al unei închisori CIA în mijlocul capitalei României, a mai făcut obiectul unei investigaţii de presă într-un ziar online mai puţin cunoscut, CQ Politics.

Articolul, publicat pe 26 februarie 2009, a fost preluat şi de Huffington Post unde a recoltat fix 37 de comentarii de doi dolari, ca să nu jignesc moneda noastră naţională (în condiţiile în care, dacă pe HuffPost nu culegi cel puţin 1000 de comentarii, eşti un nimeni).

Astfel, aflăm că sursa de bază a celor doi ziarişti de la NYT împărţise, pe vremuri, o amantă cu un funcţionar american din Departamentul de Stat, Felix Bloch, suspectat că ar fi lucrat pentru spionajul rus (de fapt "sovietic", pentru că afacerea "Bloch" se petrecuse în 1989).

Atenţie! Băiatul ăsta, Foggo, a ajuns, în pofida unor elemente biografice mai mult decât sensibile, în a treia funcţie ierarhică din CIA: cea de director executiv, situată imediat sub cele de director şi de locţiitor al directorului. E bine să ştim cât de eficienţi sunt contrainformatorii de la CIA, atunci când dau avize favorabile pentru ocuparea unor asemenea funcţii la ei în curte. Şi mi se pare că, în calitate de ţară membră NATO, România e obligată să lucreze cu amatorii ăştia.
La fel ca şi ieri, mă opresc aici şi nu fac alte comentarii sau speculaţii. Totuşi, dacă ieri am postat emblema CIA, mă gândesc că azi, pentru echilibru, ar fi corect să reproduc însemnul FSB (spionajul rus).
Date despre publicaţia CQ Politics sunt la http://en.wikipedia.org/wiki/Congressional_Quarterly
Informaţii despre Felix Bloch se găsesc la http://en.wikipedia.org/wiki/Felix_Bloch_(diplomatic_officer)
Imaginea logo-ului FSB e preluată de la http://www.fas.org/irp/world/russia/fsb/fsb_logo.gif

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare