vineri, 21 august 2009

"Mămico, nenea Bush nu mă lasă să particip la şedinţele Consiliului de Securitate Naţională!"

Pe rând, foştii componenţi ai găştii (Administraţiei) Bush-Cheney îşi scriu memoriile şi recunosc, după 7-8 ani, actele de banditism politic la care au contribuit din plin. Unii dintre ei, cum e Tom Ridge, adoptă catharsis-ul patentat în 1989 de Tudor Postelnicu şi spun aproape de-a dreptul că au fost nişte dobitoci.

Peste câteva luni vor fi publicate spovedaniile politice ale lui Ridge, fostul (primul) şef al lui Homeland Security Department (supra-agenţia de securitate internă înfiinţată în 2002, ca răspuns la atacurile de la 11 septembrie). În avanpremieră, Huffington Post oferă nişte picanterii din cartea de memorii semnată de Ridge, şi anume:

"Ridge admits that he was pressured to raise the terror alert to help Bush win re-election in 2004."

"Ridge was never invited to sit in on National Security Council meetings."

"Ridge was "blindsided" by the FBI in morning Oval Office meetings because the agency withheld critical information from him."

"Ridge was pushed to raise the security alert on the eve of President Bush's re-election, something he saw as politically motivated and worth resigning over."

Pauză de reculegere.

Prin urmare, cârpa asta a condus o agenţie guvernamentală (care, iniţial, s-a dorit să absoarbă CIA şi FBI) şi s-a jucat la butonul de alertă teroristă într-o ţară ca America. Ridge, în calitatea lui de cârpă (n-ai zice, după mutra de pugilist din poză), a interacţionat cu servicii secrete aliate (poate şi cu alea de la noi), pentru a coordona măsuri antiteroriste. Îmi amintesc că şi în România se introdusese moda cu sistemul de coduri colorate pentru alerta teroristă, în caz că Al-Qaeda avea nevoie să subtilizeze nişte saci de cartofi pentru iarnă, din Piaţa Amzei. Ridge, tot în calitate de ştergător, lua pumni în gură de la Bush, Cheney şi FBI, şi executa, docil, indicaţiile preţioase desprinse din documentele de partid, pentru realegerea tov. Bush la Casa Albă. Ne consolăm totuşi cu certitudinea că lui Ridge i se permitea accesul în Biroul Oval unde, datorită lipsei de fotolii şi scaune, probabil că rămânea în picioare, cu servieta deschisă balansându-i-se în braţe, din care i se puteau scurge hârtii secretizate.

La ora la care scriu, ştirea de pe HuffPost are deja 3.585 de comentarii, în bună parte înjurături indigeste la adresa lui Bush, Cheney, Ridge şi colegii lor. http://www.huffingtonpost.com/2009/08/20/tom-ridge-i-was-pressured_n_264127.html

Acum, după ce Bush stă ascuns, iar Cheney şuieră blesteme anti-Obama (fiindcă ştie ce-l aşteaptă), Tom Ridge devine bărbat, pentru prima oară în viaţa lui, şi îi dă în gât pe ăia care nu-i permiteau accesul la şedinţe. Evident că "Former Bush administration officials are vehemently denying Ridge's statements." (mergeţi pe link-ul acesta şi urmăriţi clipul de acolo).

Interesant poate fi faptul că ceea ce va apărea în cartea lui Tom Ridge i-ar fi extrem de util ministrului justiţiei, Eric Holder, ca material probator pentru anchetele pe care Holder tot lasă să se scurgă că le-ar lansa în următorii 20-25 de ani.

Ferească Dumnezeu să se demonstreze într-o zi că 11 septembrie a fost o înscenare, fiindcă singurul loc de unde indivizii ăştia nu vor putea fi extrădaţi e planeta Venus. Nu Marte, fiindcă acolo Obama îşi propune deja să trimită astronauţi, deci, nu va mai fi o planetă sigură.
Fişa lui Tom Ridge este la http://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Ridge

2 comentarii:

  1. Cate un Boc, Mihailescu, Iorgulescu sau Vosganian se gasesc peste tot in lume...Diferenta e ca la ei afecteaza toata planeta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, la ei e si mai rau, pentru ca au cate un Banel Nicolita, Danciulescu, Radoi si Goian, adica niste cizme absolute. Vorbind serios, Bush a avut cea mai jegoasa garnitura de oameni in administratie din istoria SUA.

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare