luni, 24 august 2009

Torture News 3 - Apare John Durham

Deci, să reţinem sfânta zi de 24 august 2009, zi în care Obama şi colegii lui, văzând alunecarea din sondaje, au scos din raftul cu muzică politică CD-ul intitulat "La Tortura".

Dincolo de mobilul imediat al manevrei politice declanşate de Obama, este evident că, pornind de la prăpădiţii de angajaţi CIA detaşaţi la Guantanamo şi Abu Ghraib, Casa Albă ţinteşte spre cuplul Dick Cheney - George Bush. Un drum lung şi greu, dar care va avea un final interesant.

Pe omu' cu ciomagu', numit de Eric Holder să ancheteze torturile, îl cheamă JOHN DURHAM, procuror federal de carieră şi cu o carieră chiar frumoasă în domeniu. Detalii despre el, unde altundeva decât la http://en.wikipedia.org/wiki/John_Durham În poză, nu pare prea simpatic...iar, după privire, am impresia că-i place waterboarding-ul, pardon, am vrut să scriu snowboarding-ul.

Obama va juca probabil teatru, lăsându-i pe oamenii lui David Axelrod să împrăştie ideea că, el, de fapt, nu intenţionează să lovească în CIA, că doar le-a promis ălora în văzul lumii, că important e viitorul, şi nu trecutul, dar că Eric Holder trebuie lăsat să lucreze independent, că de-aia e cel mai înalt procuror din ţară, iar dacă Holder crede că trebui trase unor torţionari nişte şuturi în fund, atunci asta e.

Mă aştept ca, mâine, anumite persoane, percepându-se cu insecta pe şapcă, să înceapă să se victimizeze politic...

Alte amănunte, în Washington Post online, la http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/08/24/AR2009082401743.html?hpid=topnews

Poza s-a preluat de la http://media.kimatv.com/images/080102_john_durham.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare