duminică, 13 septembrie 2009

Pentru cine are chef să audă şi să citească

Cu cât eşti mai zgomotos, jegos în limbaj şi lozinci cartonate, şi totodată larg mediatizat, pari mai credibil.

Asta se aplică "conservatorilor" şi "libertarienilor" care sunt contra unui "Big Government" practicat de Obama şi împotriva unei reforme în asigurările de sănătate care tinde spre cheltuieli bugetare mari. Aceiaşi protestatari n-au mai fost cuprinşi de isterie, au stat în casă şi probabil că au şi aplaudat expansiunea administraţiei birocratice şi creşterea cheltuielilor militare şi aşa uriaşe (în americăneşte sună mai mişto; se cheamă "skyrocketing") de pe timpul lui Bush. Am văzut acum că pe pancartele lor de protest ştiu să scrie corect "Marx", dar asta nu pentru că l-ar fi citit, ci datorită faptului că americanii au avut, cu decenii în urmă, nişte comici reuniţi sub titulatura de "Fraţii Marx".

Congressman-ul Republican vociferator şi stricător de solemnităţi, Joe Wilson, şi-a expus punctul de vedere. La fel şi ăia care-l iubesc şi care protestează acum pe străzile din Washington.

Acum, hai să vedem ce zic ceilalţi.

Asta zice Obama. Dar Obama e Preşedinte şi politician. Plus musulman, de culoare, fascist şi comunist. Prin urmare, tot ce afirmă trebuie luat sub un mare beneficiu de inventar. Cine nu-l crede şi vrea să citească "juridic", n-are decât să se ducă la http://docs.house.gov/edlabor/AAHCA-BillText-071409.pdf unde găseşte textul proiectului de lege introdus de Democraţi în Camera Reprezentanţilor. De pildă, Joe Wilson zice că Obama a minţit în faţa Congresului, când a afirmat că legea nu oferă acoperire imigranţilor ilegali din America. Textul de la art.246 din proiect îl infirmă pe Wilson, punându-i oglinda de mincinos patentat în plină faţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare