joi, 8 octombrie 2009

De ce se laudă CIA?

Acum e joi. Are cineva vreo îndoială? Dacă da, se uită la ceas, verifică în calendar şi se lămureşte. Nu e nevoie să iasă vecinii la balcon şi să dea declaraţii publice care să le confirme celorlalţi că azi e joi. Nu-i aşa?

În Iran există o instalaţie nucleară, la Qom. Băgată sub pământ. Cu câteva zile în urmă, Obama s-a adresat planetei, dezvăluind existenţa instalaţiei respective, cu menţiunea că "noi şi alte servicii de informaţii occidentale ştiam de ani de zile ce e acolo". Asta, după ce, cu alte câteva zile înainte, Iranul, purtând o imensă muscă pe căciulă, a trimis o scrisoare la AIEA, în care spunea ceva de genul: "Ăăăăăă, ştiţi, mai avem un obiectiv nuclear de care am uitat să vă spunem, dar nu e cine ştie ce, îl folosim la prăjitul seminţelor de floarea soarelui..."

Bun, am înţeles din declaraţia lui Obama cât de bune erau serviciile vestice de spionaj. Ne-a convins că era "joi" şi îi mulţumim. Altfel, rămâneam prostănaci.
Atunci, de ce naiba se apucă directorul CIA, Leon Panetta (foto), să ne mai convingă şi el încă o dată?? Astăzi, 8 octombrie, "CIA Director Leon Panetta confirmed that despite Iran's efforts to hide the facility's existence, the US has known about it for the past three years." Restul e aici: http://www.ynet.co.il/english/articles/0,7340,L-3787045,00.html

Să fii tu al naibii cu toate pastele tale italieneşti, Panetta, că Dick Cheney şi neoconservatorii ştiau de instalaţie încă de când stăteau cu fundu' pe putere? Şi că, ştiind aşa ceva, au tăcut ca fraierii, în loc să dea drumul la retorica de război şi să bombardeze Iranul? Băi, Panetta! Cheney, Tenet, Rumsfeld, Feith şi Wolfowitz au INVENTAT ideea că Irak-ul are arme de distrugere în masă, au trebuit să INVENTEZE povestea cu oxidul de uraniu pretins achiziţionat de Saddam din Niger, au fost obligaţi să FABRICE legenda legăturii Saddam - Osama bin laden. Toate astea ca să poată justifica atacul asupra Irak-ului. În legătură cu Iranul, nici măcar n-au putut să construiască vreo minciună. Dar Cheney şi-ar fi făcut cadou cartela cu coduri nucleare primului cerşetor întâlnit pe stradă, dacă ar fi avut cea mai vagă informaţie privitoare la instalaţia nucleară de la Qom!

Nu vi se pare ciudat că, azi, după marea dezvăluire făcută de Obama şi repetată de Panetta, Dick Cheney - altă dată volubil ca un avocat beat - nu iese pe post ca să confirme informaţia? Pentru că, dacă e reală, s-ar putea lăuda că a fost meritul lor, al Republicanilor cu toporu' în mână, că au aflat de Qom, iar nenorocitu' ăsta de Obama ştia de 9 luni şi n-a întreprins nimic, n-a atacat Iranul şi nu l-a lăsat pe Ahmadinejad fără apă caldă la robinet şi seminţe prăjite, punând astfel în pericol securitatea americanilor de pe Mississippi.

Şi atunci, de ce toată insistenţa de a convinge opinia publică de un adevăr cvasi-evident?

Foarte simplu, pentru că Medvedev i-a turnat pe iranieni lui Obama, instalaţia de acolo fiind construită cu asistenţa Rusiei. A fost preţul pentru renunţarea la scutul anti-rachetă ceho-polon. Lucru pe care Medvedev i l-a explicat şi lui Ahmadinejad, pe înţelesul geopolitic al acestuia din urmă, cu sublinierea: "Du-te şi negociază cu americanii!" Obama a zis mersi, după care l-a sunat pe Panetta, spunându-i despre informaţia pe care agenţia lui penibilă n-a fost în stare s-o procure când a trebuit. Şi ca să nu se ducă de tot dracului imaginea CIA-ului, au construit povestea cu "ştiam noi demult şi îi dăm acum în gât."

Între timp, s-a făcut vineri în România, şi cred că mâine iese pe post Stephen Kappes, locţiitorul lui Panetta, ca să ne convingă şi el că e vineri. Ăştia fac toţi cu schimbul, fiecare având alocată o zi a săptămânii.
Evident, cele de mai sus sunt doar fabulaţiile mele. Aproape nimic nu e adevărat. ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare