sâmbătă, 19 decembrie 2009

"Hai să bombardăm Iranul!!!"


"Cine are curajul, mâna sus!" aş adăuga eu.

Separat de luciditatea unor analişti care preferă sancţiunile, îndiguirea preluată de la George Kennan sau descurajarea nucleară clasică, în SUA se găsesc şi destui nebuni care vor "WAR". Neapărat. Acum. Evident, că nu cei care scriu eseuri pretins savante despre război se vor duce să crape în Iran. De crăpat, crapă întotdeauna fraierii.

Săptămana trecută, nebuna de serviciu a fost Danielle Pletka, distinsă gânditoare neoconservatoare, care s-a chinuit să argumenteze în Washington Post de ce Iranul nu poate fi îndiguit şi ţinut sub control în privinţa aspiraţiilor sale de putere nucleară. Articolul ei se găseşte la
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/12/14/AR2009121402713.html

Cine are timp, poate să evalueze singur argumentele Pletkăi, raportate la cele formulate de Fareed Zakaria, în Newsweek, în articolul "Containing a Nuclear Iran", la adresa http://www.newsweek.com/id/216702/page/1

Ce nu reuşesc să spună partizanii bombardării Iranului - fiindcă n-au voie - este ce se va petrece a doua zi după bombardamente: în Iran, în lume, la Washington, Moscova, Beijing, de ce nu? Bucureşti, cât va costa benzina, cum vor reacţiona Gărzile Revoluţionare de la Teheran, în ce măsură Tel Aviv-ul va deveni un oraş evacuabil, dacă Statele Unite vor mai avea trupe disponibile pentru teatrele de război ce se vor deschide în diferite zone de pe glob sau dacă se va institui serviciul militar obligatoriu inclusiv pentru femeile americane, dacă va creşte brusc apetitul pentru turism terorist al Hezbollah-ului (vorbim despre fanatici - cum scrie Pletka -, nu-i aşa?), ai cărui componenţi s-ar putea să-şi uite valizele de voiaj pline cu surprize prin Mall-urile din capitalele Europei etc.

Oricum, Danielle Pletka e încă relativ civilizată cu ceea ce susţine în nebunia ei. Bun de internat la Nr.9 este însă Rush Limbaugh, în audiofile-ul de mai jos:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare