joi, 21 ianuarie 2010

Un alt fel de "invazie"


Haiti, după cutremur. O incursiune militară americană efectuată ca la carte, câteva mii de soldaţi desantaţi rapid, portavionul USS Carl Vinson dominând rada lui Port-au-Prince şi nicio opoziţie întâmpinată din partea unor forţe locale. Nici n-ar avea de unde...

Şi, totuşi, e o altă invazie decât cea teoretizată de neoconservatori. De astă dată, americanii în uniformă fac un lucru mai rar: salvează o naţiune deja eşuată de la o extincţie provocată de natură. Şi nu e vorba doar de militari. CNN-ul e şi el prezent: între două relatări în direct, Anderson Cooper scoate copii de sub moloz, iar Sanjay Gupta îi operează în blocul medical futurist de pe Carl Vinson, în vreme ce portavionul îşi foloseşte cele două reactoare nucleare pentru a produce zilnic câteva sute de mii de litri de apă potabilă destinată celor aflaţi pe ţărm, în oraşul făcut literalmente praf.

Clipul de la http://www.huffingtonpost.com/2010/01/19/crowd-chants-usa-usa-afte_n_428450.html spune aproape totul despre ce poate însemna America într-o împrejurare ca asta.

Şi mai e comentariul unui tip de pe HuffPost: "It's amazing how helping people rather than bombing them is better for America's image."

Dacă ai bun-simţ, după ce vezi aşa ceva, chiar nu-ţi mai pasă cine e Preşedinte la Casa Albă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare