marți, 6 iulie 2010

Ron Paul - conservatorul american cu care se poate discuta


În America, Partidul Republican are, în rândul membrilor săi, o suprapondere conservatoare (cu o puternică şi respingătoare excrescenţă ultra-conservatoare), o specie pe cale de dispariţie (Republicanii liberali - aproape o contradicţie în termeni) şi un segment mai discret alcătuit din moderaţi.

Ron Paul face parte din categoria moderaţilor situaţi departe de isteria politică a ultra-conservatorilor, a căror intoleranţă doboară săptămânal noi recorduri. Mai nou, au început să suspecteze şi fotbalul (soccer-ul, nu fotbalul lor american) de comunism (vorbesc serios, citiţi ce scrie aici - Soccer: The Perfect Socialist Sport, la http://www.americanthinker.com/2010/06/soccer_the_perfect_socialist_s.html).

Spre deosebire de mulţi dintre colegii lui de partid cu probleme de tot felul, Ron Paul e un conservator comestibil care:

- a fost împotriva invaziei Irakului;
- se pronunţă pentru respectarea lui Habeas Corpus şi în cazul deţinuţilor politici;
- combate teoria Executivului Unitar (preşedinţia imperială a Americii), a votat împotriva legislaţiei securiste având la bază Patriot Act şi condamnă actele de tortură de la Guantanamo;
- e împotriva abordării relaţiei cu Iranul de pe poziţii de forţă;
- iubeşte mediul înconjurător şi nu pe poluatori.


În rest, acoperă aria opţiunilor politice conservatoare clasice, prea puţin supărătoare pentru o ţară încă departe de faza în care să suporte exagerările progresiştilor.

E un posibil candidat Republican la prezidenţialele din 2012, cu condiţia ca baza ultra-Dreapta a partidului să nu-l saboteze.

Iar, prin centrismul său (mult mai autentic şi credibil decât cel crispat şi ineficient al lui Obama pornit aproape de la Stânga Stângii americane), ar putea aduce echilibru politic într-o ţară bolnavă de nenumărate disensiuni, suspiciuni, blocaje şi apatie. Şi, prin aceasta, ar fi capabil să modereze apucăturile unora, de pe alte longitudini, care tind să copieze tot ce e mai respingător în practica poltică a Statelor Unite.

Date despre Ron Paul, la http://en.wikipedia.org/wiki/Ron_Paul şi http://en.wikipedia.org/wiki/Political_positions_of_Ron_Paul

Poza este de la http://splinteredsunrise.files.wordpress.com/2009/07/who-is-ron-paul-president-2008.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare