marți, 21 august 2012

Patologia "Dreptei" şi "violul legitim"

În... cum se cheamă?... a, da, America...există un curent de opinie printre rândurile "Dreptei" spitalizante (acolo li se spune "social conservatives") care susţine legiferarea interdicţiei avortului inclusiv în caz de viol. Motivul este, în general, legat de faptul că produsul concepţiei (copilul) n-are nicio vină, ba chiar mă-sa e uneori cea care provoacă şi acceptă violul, aşa că, să rabde. Adesea, conservatorii sociali împing consecinţele sexualităţii penale şi mai spre marginea prăpastiei, cerând interzicerea avortului şi în situaţia incestului.

De reţinut că, în România, înainte de 1990, în cea mai fecund-politică perioadă anti-avort, Codul penal ceauşist admitea întreruperea cursului sarcinii în caz de avort.

De regulă, în S.U.A., acea "Dreaptă" clasică, încă nelovită de insanitate, militează în favoarea retragerii statului din viaţa individului, căruia i se recunoaşte dreptul inalienabil de a-şi începe o afacere fără vreo imixtiune, de a decide singur ce să întreprindă cu banii pe care-i câştigă, de a se stabili şi muncii unde vrea şi de a-şi da copii la şcoala ce i se pare mai ok. Probleme apar când e vorba despre libertatea de exprimare şi de cea privind propriul corp, organism, cu toate componentele sale de ordin anatomic ce pot avea un rol social (creier, gândire, organe de reproducere). Aici, trebuie sa intervină statul, puternic, decis şi legitim.

Mai nou, în mintea şi în gura unui Republican situat la dreapta extremă, uşor retardat, dar candidat pentru Senat, la alegerile din toamnă, violul a devenit LEGITIM, iar, la asemenea violuri, corpul femeii, mama lui al dracu' de corp, ştie el ce să facă încât să nu se ajungă la concepţie, şi, prin urmare, îngrijorarea târfei faţă de interdicţia unui avort nu se mai justifică.


Hai, emigraţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare